Dying faith

""Dumnezeu este o disperare care incepe unde sfarsesc toate celelalte" - Cioran

Did the angel really come at the death of the king?
[quote:0af20393d1="..."]toata lumea crede in Dumnezeu, mai ales atunci cand are nevoie de un sprijin.[/quote:0af20393d1]

Nu chiar toata lumea, daca esti las atunci da, dar eu nu sunt, pur si simplu nu ma razgandesc doar pentru ca am nevoie. Si asta nu din mandrie, ci asa e caracterul meu. Am ales poate calea usoara, daca Dumnezeu nu exista, atunci nici un pacat nu mai conteaza, iadul nu exista si nici un pacat nu da nastere raului. Daca crezi in Dumnezeu trebuie sa crezi si in Diavol el fiind, pe post de contra-exemplu, esential pentru cei credinciosi. Dar eu refuz sa cred ca raul e o forta supranaturala. Nu, din pacate e mult mai banal, e ceva uman doar. Atat tot.
Nu stiu daca Dumnezeu exista DAR dupa parerea mea ...nu exista. Consider insa ca oamenii au nevoie sa creada in ceva... Eu cred in mine si doar in puterea mea. Poate sunt egocentrica, dar asa cred eu, in mine.
Am mai spus asta, nu sunt de acord Nietzsche, si nu spun ca Dumnezeu a murit (pai atunci as admite si ca a existat), tind sa inclin inspre parerea lui Cioran, care nu e contra divinitatii, e doar sceptic cu privire la existenta ei "Dumnezeu este o disperare care incepe unde sfarsesc toate celelalte" (exact idea ca atunci cand nu mai poti lupta incepi sa speri, sa crezi... daca asa e felul tau, evident. Sunt de parere ca daca ar exista un Dumnezeu nu ar proceda chiar asa, cu atata naivitate, sa te ajute cand stie ca esti la limita si doar atunci ti-ai amintit de el, si din principiu nu imi place sa imi investesc sperantele aiurea, nu chiar intamplator speranta era ultimul rau din cutia Pandorei, nu credeti? Nimic nu te sfasaie mai tare decat moartea ei.


Niciun comentariu:

Disclaimer

© Toate drepturile asupra imaginilor publicate pe acest site sunt rezervate in exclusivitate autorului. Copierea sau utilizarea imaginilor de pe acest site, fara acordul scris al autorului, sunt strict interzise in conformitate cu Legea 8/1996.

© All content of this blog is protected by the law of copyright. Information, images or videos from this blog could not be used on other blogs, sites, radio, tv, newspapers or other media channels without written consent.