Video Project: Surfaces

Am primit un email interesant, iata:


este vorba despre un proiect de video art, pentru care eu voi filma mai multe fete/femei si mai multi barbati/baieti. 
E un proietct legat de iluzia suprafetei si de absenta de importanta a corpului, adica un fel de reactie la supranuditatea mediatizata, si o depasire a limitelor corpului si ale functiilor acestuia. Voi filma un barbat si o femeie separat fiecare... bust sau plan mediu sa ii spunem asa, filmate pe fundal alb, in diferite ipostaze ale cotidinaului, de la activitati rudimentare gen: mancat, baut, citit ziaru, fumat, vb la telefon, pana la actiuni cotidiene firesti, gen imbracat dezbracat, spalat, dormit. 
Toate aceste actiuni filmate din aceasi unghi le tai la montaj si le suprapun, creand astfel diferite straturi, masti ale aceleiasi persoane...(reduc desitatea imagini ca sa se poata suprapune interesant, creand astfel niste monstri niste oameni cu multiple maini, si functii) cam asta ar fi si caut astefl de oameni normali naturali care sa nu le fie frica de camera de filmat. Practic ei vor fi semi nuzi doar in fata mea la filmare si la montaj, prin suprapunere se va elimina iluzia de nud, va fi un conglomerat de stari actiuni si suprafete ca o oglinda cu multiple reflexi ale aceleiasi persoana in diferite ipostaze, o oglinda cu memorie etc.

Oricum cum bine stii eu m-am cam ferit de limita asta a nuditatii sa o incalc, cu acest proiect insa chiar contrazic aceasta chestii, ca in restul projectelor mele critice la adresa societatii. Oricum aici nuditatea va fi doar fata de mine cand filmez si la montaj, ulterior prin suprapunere in film nu se va putea percepe prea mult... cred ca e un proeict interesnat tematic si vizual, un experiment video.

Sa imi spui ce crezi si daca te-ar interesa personal, sau daca stii oameni care ar participa, am intrebat cu jumate de gura, cu jena, deoare ce este un subiect tare delicat, si nu vreau sa fiu impertinent... sunt o persoana integra, oricum privitorul nu va putea percepe prea mult din intimitatea asta pe care o nazuieste, dar pe care nu o poate vedea din cauza multitudini de suprafete pe care si le asuma omul si pe care le dezvolta si augmenteaza dealungul vietii, masti ale corpului etc.Am gasit deja ceva oameni dar caut oameni normali nu pipitze! asta e clar oricum. Sa imi spui ce crezi, si pe cine ai vrea in acest proiect?Astept rapsunsul tau, cu respect,
Andrei Jecza


Niciun comentariu:

Disclaimer

© Toate drepturile asupra imaginilor publicate pe acest site sunt rezervate in exclusivitate autorului. Copierea sau utilizarea imaginilor de pe acest site, fara acordul scris al autorului, sunt strict interzise in conformitate cu Legea 8/1996.

© All content of this blog is protected by the law of copyright. Information, images or videos from this blog could not be used on other blogs, sites, radio, tv, newspapers or other media channels without written consent.