un caz de furt

 ‎"Opinia Timisoarei" foloseste fotografii fara a cere acordul.
Apoi le mai si decupeaza ca sa scoata semnatura.

Nu consider ca se merita timpul si investitia ca sa ii dau in judecata. Pareri??


15 comentarii:

Lucian spunea...

ba daaaa......
eu zic sa-i dai in judecata !!
ar trebuie sa le taie cineva 'oaiele....

Andreea spunea...

Probabil ca modelul din poza a fost de acord cu aceasta publicare. Sfatul meu: model release ;-)

Claudia spunea...

nu "draga mea"
nu a fost, am vorbit despre asta cu modelul oricum. Sunt niste hoti ordinari dar ma bucur ca a aratat macar rau printata, iti dai seama ca au furat-o la rezolutie mica.

nu merita sa imi irosesc timpul acum insa cu ei, sau banii cu judecata ca la cati nu citesc fituica lor de unde sa scot despagubirile dupa.....

Anonim spunea...

poti sa-i contactezi si sa-i anunti ca daca nu-ti vireaza in cont ceva, mergi mai departe in instanta...poate se sperie si obti o rasplata:)..altfel, da, n-are sens sa-ti pierzi vremea cu ei prin procese...
...trage-i putzin de ureki...:)

Anonim spunea...

Furt inseamna sa defilezi pe net cu fotografiile unor fete despuiate fara sa le ceri acordul, duduie! De ce nu te pozezi in oglinda, apoi sa-ti pui pozele pe net? Pentru ca nu arati prea bine, cumva? Asa am auzit... Ce-ai zice daca parintii unor fetite pozate de tine si puse pe net te-ar da in judecata si ti-ar cere daune? Atunci, oare, Lucian si-ar taia singur 'oaiele? Fotografii lui peshte prajit

Augustin Popescu spunea...

Anonim este purtătorul de cuvânt al ‎"Opinia Timisoarei" sau mămica celui care a furat cadrul pt fiţuică?!?

Claudia, recomand să faci un drum până la ei cu un avocat si eventual si cu modelul. O discuţie face-to-face poate rezulta intr-o colaborare sau scuze in nr.următor + publicitate sau doar depozit in contul tău.
Dacă lasi lucrurile asa vor considera că... "e ok, bă, inţelegi?!?"
Iar pe viitor MR este musai.

P.S. Nu contează cadrul in sine. Putea fi cea mai proastă imagine ever făcută cu mobilul. Contează ideea de furt.

Anonim spunea...

Augustine, Popescule sau care e numele tau real, cum poate sa-ti fure cineva ceva ce nu ai? Te-ai uitat de prea multe ori la Matrix? Nu conteaza ce si cine zice de ziarul ala, ideea e ca fata asta sustine ca, daca face o poza mitropolitului, de exemplu, nimeni never nu mai poate publica poze cu mitropolitul. Este absurd, baiatule! Legile copyright-ului - si prin urmare furtul - se pot invoca doar in cazul unui contract, in baza caruia obiectul fotografiat isi da acordul ca imaginea sa sa fie folosita de pozar. Despre ce vorbim aici, de fapt? Am inteles ca duduia asta, Claudia, pozeaza fete alandala, iar pozele le vinde la site-ul TION, de unde masi face bani de o pita. Asta e arta fotografica sau o smechereala de subzistenta?

Claudia spunea...

Stimate 'anonim' :)) da, unii oameni se semneaza, isi asuma raspunderea ptr. ceea ce scriu.

Daca le-as vinde sau nu [unei publicatii in adevaratul sens al cuvantului nu ca fituica in cauza care le fura] nu e problema care sa te preocupe. Desigur, pentru linistea ta sufleteasca, nu le vand, mi se pare Ok ca sa imi fac publicitate in cel mai citit ziar din oras si e o colaborare reciproc avantajoasa, plus si fetele se mandresc cu asta, pentru ca evident isi dau tocmai din acest motiv acordul.

Si da, daca eu fac o fotografie mitropolitului cum ziceai, e fotografia mea si nu are nimeni dreptul sa mi-o fure ca sa isi infrumuseteze fituica de doi bani. Mitropolitul, la fel ca si foto-modelul in cauza, e o persoana care isi expune des imaginea, el fiind persoana publica, ea avand ca meserie expunerea propriei imagini. Clar?

Anonim spunea...

Claudia, fara K, vad ca esti batuta rau in cap! Tu nu intelegi ca acordul verbal nu face nici cat o ceapa degerata in instanta? In afara de atitudinea de tzatza pe care o dovedesti cu fiecare comentariu de pe-aici, mai ai pe undeva urme de feminitate? Ce job maqi e si asta, sa mergi la vanatoare de adolescente, pe care le imortalizezi si i le predai Andreei Lukici pe doua parale? Oare patronii austrieci au cunostinta de deal-ul asta care miroase a shmen? Unde te-ai pregatit tu pentru astfel de tepe fotografice, in laboratorul lui Bala sau in camara lui Morariu?

Claudia spunea...

mda, cu cretinii cu idei fixe si putine nu merita sa se puna omul, inteleg insa f. clar: cu cat esti mai afectat 'draga' gigi stiu ca te freaca mai tare
dar norocul tau e:
1 - fata s-a rugat ptr. tine sa imi fie mila sa nu te dau in judecata
2 - nu am avut timp zilele astea de rahaturi de genul asta

ce teoria/paranoia te poseda cand scrii chestii ce nu le pricep cu patronii nu stiu cui si visezi la adolescente si mai fabulezi la lipsa de intelegeri semnate? doar ptr ca fata aia imi e prietena, nu, cu ea nu am semnat. si uite, un gunoi ca tine incearca sa profite. dar nu-i nimic, imi poate semna si maine, retroactiv, tocmai ca imi e amica, daca o rog. Te deranjeaza? Te oftici? Fugi repede si creaza un zvon, o barfa ceva, dar vezi, despre cineva mai prost ca sa nu iti dea peste bot.
Si mai lasa-te de furat fotografii, ca alta data poate nu scapi asa usor, norocul tau ti-am zis mai sus care a fost.
Si mai adaug ca in cele din urma imi e mila de tine, fituica ta ce se distribuie gratuit de unde sa plateasca daune? Si mie nu imi trebuie daune, era decent sa rectifici greseala dar 'stimate domn' nu te-a dus mintea, cocalar din fire ai zis ca jigniri, injuraturi si amenintari o sa dea bine. Da, macar daca aveai curajul sa scrii de pe adresa oficiala a fituicii nu sa imi raspunzi de pe contul personal de gmail :))
vai dar imi cam pierd timpul cu toti prostii se pare, hai sa nu iti mai fac acest favor.

Anonim spunea...

e clar, te bantuie unu gigi, de aia nu mai ai timp de fatza ta de fotograf de front... esti penibila, inchide-te in casa si reflecteaza la viata ta fara sens, ratacita intr-o profesie cu care n-ai doua paie

Claudia spunea...

dar daca insisti, pot sa ma si razgandesc, pot sa iau mai in serios asta si sa vedem daca iti plac consecintele

Anonim spunea...

Klaudia, n-are sens sa te mai prinzi in polemici cu "ilustrul anonim". Limbajul e unul mediocru, care nu-l onoreaza. Probabil un frustrat, un om negativ, ceea ce inseamna ca mai are mult pana sa ajunga o nulitate:)

P.S.
Semnez,
primul anonim,
D.

Claudia spunea...

E 'domnul' gigi cu tabloidul, ii recunosc stilul din email-urile ce mi le-a scris pe cand incercam sa nu imi pun mintea cu el.
Dar eu rad cand vine vorba de atacuri de astea la persoana, sunt cel mai clar semn ca persoana nu are alte argumente dar vrea cu disperare sa te jigneasca. De aici pana la amenintari [chiar daca penibile si de tot rasul] e o diferenta insa, si m-am cam enervat si eu.
:) dar chiar am de lucru la niste fotografii, o sa le pun in cateva zile, am pus una pe facebook, teaser :D si nu am timp de asa discutii cu indivizi de speta lui.

Anonim spunea...

nu te pune cu prostu',că are mintea odihnită

Disclaimer

© Toate drepturile asupra imaginilor publicate pe acest site sunt rezervate in exclusivitate autorului. Copierea sau utilizarea imaginilor de pe acest site, fara acordul scris al autorului, sunt strict interzise in conformitate cu Legea 8/1996.

© All content of this blog is protected by the law of copyright. Information, images or videos from this blog could not be used on other blogs, sites, radio, tv, newspapers or other media channels without written consent.